15 Temmuz 2012 Pazar

Çocuk yetiştirmede pepeye şans verin

Merhaba sevgili anneler babalar ;

Çocukların eğitimlerinde artık istesekte istemesekte biz anne babaların yerini almış hatta bazı durumlarda onları bile geride bırakmış etmenler doluğunu söylemekte fayda görüyorum.

Bu etmenler çocuğunuzun yaşına bağlı olarak değişse de genel olarak sizden daha güçlü olabilmekte ve çocuğnuza rol model görevinizi ve konumunuzu sarsabilmektedir. Zira bu etmenlerden bazıları özellikle okul öncesi çağlardaki çocuklarda çizgi veya hayali kahramanlar ile elektronik cihazlar (pc , telefon) olabilmektedir.

Elektronik cihazlardan bir nebze koruyabilsekte televizyon denen kara kutudan korumak zor. Nasıl koruyalım biz hapsolmuşken içine , çocuğumuzu nasıl tutalım kenarından. Hal böyle olunca madem tamamı ile yok edemiyoruz o zaman kontrollü biçimde ve eğitimine destek olabilecek nitelikte yayonlar ile bu dezavantajı , avantaj olarak kullanabiliriz.

Çocuk psikoloğumuz geçenki görüşmemiz de çocuk için en faydalı yayınlardan bir tanesini şuan için pepee adı verilen çizgi karakter olduğunu ifade etti. Pepe türk yapımı ve türk aile yapısına gayet uygun dedi. Bizde şuan çocuğun pepe izlemesine izin veriyoruz dönem dönem. Sizde tavsiye ve önerilerinizi paylaşırsanız sevinirim. Teşekkürler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder